Rajaseudun hyväksi

Hanketoiminta

Rajaseutu ry tukee monipuolista hanketoimintaa rajaseudun kunnissa. 

Hanketuella haluamme edistää toiminta-alueellamme vaikuttavien paikallisten yhdistysten ja vapaaehtoistoimijoiden alueellista elinvoimaisuutta lisäävää toimintaa. Etenkin nuorten ja ikäihmisten hyvinvointia edistävä toiminta on keskeistä.

Vuoden rajaseututunnustusten myöntäminen tuo esiin maakuntien arvokasta vapaaehtoistoimintaa ja onnistuneita toimijoita.

Hanketukialueet vaihtuvat vuosittain.  Vuonna 2023 hankealue on Pohjois-Karjala; Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi. Vuonna 2022 hankealue oli Etelä-Karjala ja Kaakonkulma.

Opintoapurahat

Rajaseutu ry myöntää koko toiminta-alueelleen 350 euron arvoisia opintoapurahoja taloudellista tukea tarvitseville rajaseudun toisen asteen opiskelijoille. Seuraava opintoapurahahaku alkaa 17.8.2023.

Keväisin Rajaseutu ry jakaa stipendejä Suomen saamelaisalueen yläasteilla ja lukioissa saamen kieltä opiskeleville nuorille. Stipendit jakautuvat koulujen opettajien suositusten mukaisesti.

Muu avustustoiminta

Maakuntahankkeiden lisäksi olemme mukana yhteistyökumppaneidemme projekteissa ja avustamme eri toimialojen hankkeita koko toiminta-alueellamme. Avustuskohteet vaihtuvat vuosittain.