Rajaseutu ry

Rajaseutuyhdistyksen toiminta käynnistyi Helsingissä vuonna 1923. Yhdistys toimii pääkaupunkiseudulla, mutta sillä on jäseniä myös muualla Suomessa. Rajaseutu ry on vapaaehtoisvoimin toimiva aatteellinen yhdistys, joka saa varansa testamentti- ja muista lahjoituksista ja niiden tuotoista.

Varojen keräämiseksi on järjestetty myös myyjäisiä ja muita tapahtumia. Rajaseutu ry järjestää jäsenilleen ja muille rajaseudun ystäville retkiä, jotka suuntautuvat pääkaupunkiseudun lähellä oleviin kohteisiin tai hanketoimintaan ja Vuoden Rajaseututeko/rajaseututoimija -palkitsemiseen liittyviin tilaisuuksiin.

Rajaseutu ry myöntää vuosittain opintoapurahoja opinnoissaan menestyville, 2. asteen opiskelijoille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea ja ovat kotoisin rajaseudulta. Yhdistys myöntää myös avustuksia äkillisiin taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille rajaseudun lapsiperheille ja yksinäisille henkilöille.

Rajaseutu ry:ssä toimii naistoimikunta, joka kerää varoja avustuksiin ja opintoapurahoihin. Otamme mielellämme mukaan uusia jäseniä ideoimaan ja kehittelemään uutta toimintaa ja tapahtumia.  Lähde mukaan hyvää mieltä tuottavaan toimintaan!

Voit tukea rajaseututyötä myös ostamalla Rajan joutsen -tuotteitamme; kortteja, adresseja, rintamerkkejä, liittymällä Rajaseutu ry:n kannatusjäseneksi tai kuukausilahjoittajaksi.

Parikkalan Sanomat haastattelee Raunia.
Yhdistyksen jäsenet sopeutuivat hyvin parikkalaisiin olosuhteisiin.
Naistoimikunnan aktiivit Inka ja Kirsti viihtyivät messuilla.