Hakuohjeet

 

Rajaseutu ry:n opintoapurahat (suuruudeltaan vähintään 300 euroa) on tarkoitettu taloudellista tukea tarvitseville 16–20–vuotiaille nuorille, jotka ovat Suomen kansalaisia ja kotoisin Rajaseutu ry:n toiminta-alueen kunnista.

Avustuksen myöntämiseen vaikuttavat ennen kaikkea opintomenestys ja hakijan perheen taloudellinen tilanne.

Hakuaika on elo-syyskuussa 2020. Ohjeet päivittyvät kesän 2020 aikana.

Opintoapurahan hakuedellytykset v. 2020:

  • Opiskelija opiskelee 2. asteen oppilaitoksessa: lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa tai kansanopistossa (3-vuotinen tutkinto) peruskoulun jälkeen eikä ole opiskellut ennen tätä muualla.
  • Opiskelija on 16 - 20-vuotias (s. 2000–2004, syntymävuosi ratkaisee, ei kuukausi) ja Suomen kansalainen
  • Opiskelijan opintomenestys on vähintään tyydyttävä
  • Opiskelijan ja hänen perheensä taloudellinen tilanne on tiukka
  • Samasta perheestä hakemuksen voi lähettää vain yksi opiskelija
  • Edellisenä vuonna avustuksen saanut ei voi hakea avustusta heti seuraavana vuonna uudestaan

Sähköiselle hakulomakkeelle kirjaudutaan Rajaseutu ry:n kotisivulla (http//www.rajaseutu.fi/toiminta/opintoapurahat). Lomake täytetään, tallennetaan ja lähetetään sähköisesti. Tämän jälkeen valmiiksi täytetty lomake tulostetaan, allekirjoitetaan ja postitetaan vaadittujen liitteiden kanssa. 

Hakemukseen tulee liittää kaikki seuraavat asiapaperit:

  • Virkatodistus tai väestörekisteriote, josta käy ilmi perheen koko (EI asukasluetteloa)

  • Esitäytetty veroilmoitus tai verotuspäätös v. 2019 erittelyosineen (kopio) sekä vanhempien/huoltajan että hakijan, mikäli tuloja on ollut. Verotustodistus ei riitä.

  • Opiskelutodistus oppilaitoksesta (ns. läsnäolotodistus)

  • Jäljennös hakijan viimeisestä koulu- tai jakso-/opiskelutodistuksesta, josta käy ilmi opintomenestys.

Mikäli hakija on täysi-ikäinen, muuttanut pysyvästi omilleen ja vastaa itsenäisesti omasta taloudestaan, hakemuksen tiedot voi ilmoittaa ja liitteet oheistaa vain omasta taloudesta (mukaan lukien mahdollinen av(i)opuoliso ja lapset), mutta suositus on silti ilmoittaa myös vanhempien tiedot.

Hakemus on postitettava Rajaseutu ry:lle viimeistään viimeisenä hakupäivänä pe xx.9. (postileima). Puutteellisesti täytettyjä, liitteettömiä, vajain postimerkein varustettuja tai hakuajan umpeutumisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta käsiteltäväksi.  Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Opintoapurahahakemuksen lähettänyt opiskelija on velvollinen ilmoittamaan Rajaseutu ry:lle, mikäli opinnot keskeytyvät syyslukukauden aikana.

Apurahat jaetaan joulukuun puoliväliin mennessä. Vain apurahan saajille ilmoitetaan päätöksestä kirjeitse. Kirjeiden postituspäivä ilmoitetaan joulukuussa Rajaseutu ry:n www-sivuilla. Hakemuksia ja liitteitä ei palauteta.

Rajaseutu ry:n toiminnan kohdealueet ovat:

LappiEnontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio
Pohjois-PohjanmaaKuusamo, Pudasjärvi, Taivalkoski, Vaala
KainuuHyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Pohjois-KarjalaIlomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Kaakkois-Suomen rajakunnatImatra, Lappeenranta, Miehikkälä, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti ja Virolahti