Hakuohjeet

 

Opintoapurahan hakuaika on 17.8. - 30.9.2020
 

Rajaseutu ry:n opintoapurahat ovat arvoltaan vähintään 300 euroa ja ne tarkoitettu taloudellista tukea tarvitseville rajaseudun 16–20–vuotiaille nuorille, jotka ovat Suomen kansalaisia ja kotoisin Rajaseutu ry:n toiminta-alueen kunnista. Avustuksen myöntämiseen vaikuttavat ennen kaikkea opintomenestys ja hakijan perheen taloudellinen tilanne.

Hakijana on aina opiskelija, eivät vanhemmat. Hakija allekirjoittaa hakemuksen itse.
 

Opintoapurahan hakuedellytykset vuonna 2020

  • Opiskelija opiskelee 2. asteen oppilaitoksessa: lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa tai kansanopistossa (3-vuotinen tutkinto) peruskoulun jälkeen eikä ole opiskellut ennen tätä muualla.
  • Opiskelija on 16 - 20-vuotias (s. 2000–2004, syntymävuosi ratkaisee, ei kuukausi) ja Suomen kansalainen
  • Opiskelijan opintomenestys on vähintään tyydyttävä
  • Opiskelijan ja hänen perheensä taloudellinen tilanne on tiukka
  • Samasta perheestä hakemuksen voi lähettää vain yksi opiskelija
  • Edellisenä vuonna avustuksen saanut ei voi hakea avustusta heti seuraavana vuonna uudestaan

Sähköiselle hakulomakkeelle kirjaudutaan hakulomakepalvelussa. Lomake täytetään, tallennetaan ja lähetetään sähköisesti. Tämän jälkeen valmiiksi täytetty lomake tulostetaan, allekirjoitetaan ja postitetaan tarvittavien liitteiden kanssa. 

Hakemukseen pitää liittää kaikki seuraavat asiakirjat

  • Virkatodistus tai ote väestötietojärjestelmästä, josta käy ilmi perheen koko, vanhempien ja lasten henkilötiedot, koti- ja syntymäkunta sekä kansallisuus. (Huomaa, että kyseessä ei ole asukasluettelo) Maintse erikseen liitettä tilatessasi, mitä tietoja tarvitset, jotta kaikki tarvittavat tieodot tulevat todistukseen mukaan.

  • Esitäytetty veroilmoitus tai verotuspäätös v. 2019 erittelyosineen (kopio) sekä vanhempien/huoltajan että hakijan, mikäli tuloja on ollut. Verotustodistus ei riitä.

  • Opiskelutodistus oppilaitoksesta (ns. läsnäolotodistus)

  • Kopio hakijan viimeisestä koulu- tai jakso-/opiskelutodistuksesta, josta käy ilmi opintomenestys.

Mikäli hakija on täysi-ikäinen, muuttanut pysyvästi omilleen ja vastaa itsenäisesti omasta taloudestaan, hakemuksen tiedot voi ilmoittaa ja liitteet oheistaa vain omasta taloudesta (mukaan lukien mahdollinen av(i)opuoliso ja lapset), mutta suositus on silti ilmoittaa myös vanhempien tiedot.

Mistä liitteeksi tarvittavat asiakirjat hankitaan? Lue Usein kysytyt -kysymykset

Hakemus on postitettava Rajaseutu ry:lle viimeistään viimeisenä hakupäivänä keskiviikkona 30.9. (postileima). Puutteellisesti täytettyjä, liitteettömiä, vajain postimerkein varustettuja tai hakuajan päättymisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta käsiteltäväksi. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Opintoapurahahakemuksen lähettänyt opiskelija on velvollinen ilmoittamaan Rajaseutu ry:lle, mikäli opinnot keskeytyvät syyslukukauden aikana.

Apurahat jaetaan viimeistään joulukuun puoliväliin mennessä. Vain apurahan saajille ilmoitetaan päätöksestä kirjeitse. Kirjeiden postituspäivä ilmoitetaan marras/joulukuussa Rajaseutu ry:n www-sivuilla. Hakemuksia ja liitteitä ei palauteta.

Rajaseutu ry:n toiminnan kohdealueet

LappiEnontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio
Pohjois-PohjanmaaKuusamo, Pudasjärvi, Taivalkoski, Vaala
KainuuHyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Pohjois-KarjalaIlomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Kaakkois-Suomen rajakunnatImatra, Lappeenranta, Miehikkälä, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti ja Virolahti