Opinto-apurahat

- Opinnnoissaan menestyville, taloudellista tukea
tarvitseville rajaseudun nuorille

 

Hakuaika 19.8. - 27.9. 2019.

 

Rajaseudun nuoren koulumatka voi olla jopa useita satoja kilometrejä pitkä.  Kotoa päin koulua ei silloin pystykään käymään vaan viikolla nuori joutuu yöpymään oppilasasuntolassa tms. ja kotiin pääsee vain viikonloppuisin. Kotoa käsinkin koulua käydessä päivästä voi tulla hyvin pitkä, jos linja-auto kulkee kerran aamupäivällä ja kerran iltapäivällä. Pysäkille päästäkseen on ehkä joutunut matkaamaan jo useita kilometrejä pyörällä, mopolla tai kimppakyydillä. Ylimääräisiä kuluja syntyy mm. asumisesta, ruoasta ja matkoista.

Rajaseutu ry:n sekä Säätiö Gustaf B. Thordénin Karjalan lahjarahaston opintorahat on tarkoitettu 16 - 20 -vuotiaille, 2. asteen opiskelijoille: lukio, ammattioppilaitos tai kansanopisto (3-vuotinen tutkinto) kattamaan osa opintokustannuksista.

Hakijan kotikunnan tulee kuulua toiminta-alueeseemmeAvustuksen myöntämiseen
vaikuttavat ennen muuta opintomenestys ja hakijan perheen taloudellinen tilanne.

Hakemuslomake

Sähköiselle hakemuslomakkeelle kirjaudutaan Rajaseutu ry:n nettisivulla (Linkki alla aktivoituu, kun hakuaina on meneillään.). Valmiiksi täytetty lomake lähetetään järjestelmästä sähköisesti ja sen jälkeen TULOSTETAAN, allekirjoitetaan ja lähetetään POSTITSE muiden vaadittujen liitteiden kanssa Rajaseutu ry:n toimistoon.

Kaikki opintoapurahahakemuksessa olevat tiedot käsitellään luottamuksellisesti.
Opiskelijan, joka keskeyttää opintonsa syyslukukauden aikana hakemuksen lähettämisen jälkeen, tulee ilmoittaa siitä.

LUE ENSIN OHJEET opintoapurahan hakemiseksi, ne löydät napsauttamalla tätä Linkkiä. Lue myös Usein kysyttyä ennen kuin otat yhteyttä Rajaseututoimistoon.

LUE OHJEET HUOLELLISESTI, niiden noudattaminen on edellytys hakemuksesi käsittelylle.
Hakemus liitteineen tulee postittaa viimeistään viimeisenä hakupäivänä (postileima).

Sähköiseen hakulomakkeeseen